20 / 08 / 2020

VoiVeljet mukana Itämeripäivässä 27.8.

Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa.

Helpoin tapa osallistua Itämeripäivään on nauttia Itämeri-ystävällisiä antimia! Ravintola Göranin lounaalla on tarjolla torstaina 27.8. kestävästi pyydetty parvikala-annos ja satokauden kasviksia, sekä mahdollisimman vähän Itämerta kuormittava liha-annos.

Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

Nappaa kuva annoksestasi ja julkaise se somessa hashtageilla #itämeripäivä ja #itämerimenu.


Menovinkit Itämeripäivälle to 27.8.

Ravintola Göranin Itämeri-annos
Ruoka maistuu erityisen hyvältä, kun sen raaka-aineissa on tehty ympäristöystävällisiä valintoja! Göranin lounaalla on torstaina 27.8. tarjolla paistettuja haukipihvejä ja remoulade-kastiketta (L). Itämeri kiittää! Göranin lounas arkisin klo 11–15.

Itämeri-jooga Göranin ja Forum Marinumin edustalla
Meri on monelle paikka rauhoittua, päästää hetkeksi irti kaupungin hälinästä ja viedä ajatukset luontoon. Ilmainen Itämeri-jooga Itämeripäivänä 27.8. klo 16.30–17.30. Tunnin pitää joogaopettaja Yoganni eli Anni Leskinen.

Itämeripäivän seminaari
Itämeripäivän yleisölle avoin seminaari järjestetään Forum Marinumin auditorio Ruumassa torstaina 27.8.klo 17.15.–18.45. Seminaarissa kerrotaan Itämeren tilaan liittyvistä ajankohtaisista asioista. Aiheina mm. Saaristomeren tila, uusi merialuesuunnitelma, ilmastonmuutoksen ja vieraslajien vaikutukset Itämeren luontoon sekä ihmisen suhde Itämereen kulttuurihistoriallisesta perspektiivistä.Pandemiatilanne huomioiden yleisöpaikkoja rajoitetaan turvavälien mahdollistamiseksi. Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen.


John Nurmisen Säätiö lanseerasi Itämeripäivän 29.8.2019. Itämeripäivää vietetään elokuun viimeisenä torstaina tapahtumien, tempausten ja koulutuksen parissa.

« Takaisin