17 / 08 / 2022

Esteettömyys ja saavutettavuus

VoiVeljien ravintoloissa on tehty Turun esteettömyysraadin kanssa yhteistyötä jo pitkään, ja haluamme jatkossakin ratkoa esteettömyysongelmia yhdessä asiakkaidemme kanssa sekä tarjota onnistuneen ravintolaelämyksen kaikille.

Esteettömiä VoiVeljien ravintoloita / tiloja:
Ravintola Göran
Ravintola Panini (pl. alasali)
Ravintola E. Ekblom (pl. alakerta)
Ravintola Grädda
Ravintola Smör (pl. kabinetit)
Anniskelukahvila Tiirikkala (pl. yläkerta ja alasali)

Tilausravintola Neuvolansali (ravintola E. Ekblomin yhteydessä)
Tilausravintola Vanhapanini (ravintola Paninin yhteydessä)

Esteettömyys on kaikkien etu – onko jotain mitä voisimme tehdä paremmin?

Tärkein esteettömyyttä ja saavutettavuutta parantava tekijä on tietysti henkilökuntamme asenne. Muutokset eivät välttämättä vaadi aina isoja investointeja, vaan jo mahdollisten esteiden tiedostaminen ja niistä kertominen asiakkaille helpottaa asiointia tiloissamme. Kerrothan siis rohkeasti kehitysehdotukset aina samalla kun vierailet ravintoloissamme.

Ideoita ja ajatuksia voi lähettää myös markkinointipäällikkö Sini Hallistolle sähköpostitse osoitteeseen sini.hallisto@voiveljet.fi


Esteettömyydellä tarkoitetaan kaikkien kansalaisten sujuvaa osallistumista työntekoon, harrastuksiin, kulttuuriin ja opiskeluun. Esteettömyys liittyy palveluihin, välineisiin, tiedon ymmärrettävyyteen ja mahdollisuuteen osallistua itseään koskevaan päätöksentekoon. Esteettömyys liittyy näkemiseen, kuulemiseen, liikkumiseen ja ymmärtämiseen.

Saavutettavuus tarkoittaa kohteen tai verkkopalvelun helppoa lähestyttävyyttä kaikille ihmisille. Verkkosisällön saavutettavuus merkitsee sitä, että tieto on esitetty sellaisessa muodossa, johon vastaanottaja pääsee käsiksi. Tieto voidaan esimerkiksi esittää sekä tekstinä että äänimuodossa. Keskeistä on myös ymmärrettävyys: onko tieto esitetty niin, että se on selkeää ja helposti ymmärrettävää?

« Takaisin