Ruokatapahtuma Voillá! 2020 - VoiVeljet

Ruokatapahtuma Voillà! juhlistaa kauden kotimaisia makuja 9.–11.10.2020

Turun ravintolamaailmaa jo useamman kerran elävöittänyt Voiveljien oma ruokatapahtuma Voillà! järjestetään jälleen lokakuisena viikonloppuna 9.–11.10.2020. Tällä kertaa lautasilta löytyy erityisesti sesongin makuja sekä lähituottajien raaka-aineita.

– Tätä vuotta ja sen tapahtumia ajatellen tuntuu luontevalta nostaa kaiken keskiöön kauden maut, lähituottajien tarjonta, meidän oman henkilökunnan rautainen ammattitaito ja kotimaiset alan huiput – ja juhlistaa turkulaista ja suomalaista ruoka- ja ravintolakulttuuria, kertoo tapahtuman puuhamies Jarno Seppä.

Voillàan kutsutut vierailevat keittiömestarit tulevat niin ikään Suomen rajojen sisäpuolelta: Kim Mikkola on Michelin-tähdellä palkitun ravintola Inarin ravintoloitsija ja keittiömestari ja työskennellyt aiemmin mm. maailman parhaaksi ravintolaksi valitussa Nomassa. Patrik Lindströmin luotsaama ravintola Young Hearts taas ammentaa inspiraationsa satokausista ja Suomen luonnosta ja höystää näitä makuja pientuottajien luomuviineillä – ja rennolla meiningillä.

Luvassa on siis viikonlopun täydeltä ainutlaatuisia makuja, ja mukana menossa kaikki kuusi omanlaistaan Voiveljet-ravintolaa eri puolilla kaupunkia: jokisatamasta löytyvä Göran, kaupungin kauneimmalla paikalla sijaitsevat E. Ekblom ja Smör, Anniskelukahvila Tiirikkala, italialaishenkinen Panini sekä joen yläjuoksulla sijaitseva Bruukki.

Voillà!-ruokatapahtuma VoiVeljet-ravintoloissa perjantaista sunnuntaihin 9.–11.10.2020.


Smör x Kim Mikkola
Smörissä herkutellaan Michelin-tähdellä palkitun ravintola Inarin keittiömestari Kim Mikkolan valmistamalla 6 ruokalajin menulla.

Menu 80 €
Citrus, ponzu and bone marrow jelly
Green curry
Chawanmushi, glazed mussels and kohlrabi
Deep fried grilled cauliflower and egg yolk sauce
Pork bo Ssam
Hoddeok with cinnamon icecream

Smör
Läntinen Rantakatu 3
Pe 9.10. klo 17–22
La 10.10. klo 16–22

Varaa pöytä tästä

✖️

E. Ekblom x Patrik Lindström
Ekblomissa katetaan tarjolle ravintola Young Heartsin keittiömestari Patrik Lindströmin valmistama 4 ruokalajin “Turku-menu”.

”Menu Turku” 52 €
Keltajuuri / Jogurtti / poltettu chili / shiso
Yrttisuolattu siika / kurkku / kyssäkaali / rosmariini
Prässätty rypsipossun niska / juuriselleri / omena / tattari / sitruunatimjami
Suklaa / mustaherukka / herukanlehti

E. Ekblom
Läntinen Rantakatu 3
Pe 9.10. klo 17–21
La 10.10. klo 14–21

Varaa pöytä tästä

✖️

Panini x Puutarha
Paninissa juhlistetaan Voiveljien oman henkilökunnan rautaista ammattitaitoa ja lähituottajien tarjontaa.
Menu 49 €, myös yksittäisiä Voillà!-annoksia listalta 

Paninin Voillà menu
Antipasti – alkupalaksi tarjoilemme
Itsetehtyä Ricottaa, yrttejä ja pistaasia
Ilmakuivattua rypsipossua ja pieni pala kylkeä
Tryffeliä, kukkakaalia ja Pecorinojuustoa
Sitruunagraavattua kuhaa, kuivattua tomaattia ja mustaa aiolia
Grillattua foccaciaa ja tomaatti-kurpitsapestoa

Primo Piatto – ensimmäisenä pääruokana
Punajuuririsottoa ja lehtikaalia

Secondo Piatto – toinen pääruoka
Rypsipossun poskea, tattikastiketta ja sellerignoccheja
tai
Paahdettua selleriä ja sellerignoccheja, Deli Verden yrttejä, tryffeliä ja pähkinää

Ancora Affamato?

Prima del dessert – ennen jälkiruokaa
Fenkolia, sitruunaa ja oliivia

Dolce – jälkiruokana
Valkosuklaakermajäätelöä ja rosmariini-punajuurikakkua

Panini
Linnankatu 3
Pe 9.10. klo 16.30–21.30
La 10-10. klo 12–21.30

Varaa pöytä tästä

✖️

Tiirikkala
Tiirikkalan viikonlopussa maistuvat special cocktailit ja Voiveljien Leipomon taidonnäytteet: leivokset, kakkubuffan maistelulautanen ja pikkusuolaiset herkut. Lisäksi saatavilla Tiirikkalan Voillá AC menu.

Kuplajuomaa + pikkusuolaisia
Käyräkurkkumarinoitua siikaa ja paksoita tuorerullassa
Crispy-kuhaa ja viettelevää
Saloniemen Apuvirtaa ruohosipulilla
Tahmeaa rypsipossun filettoa, piparjuurimajoneesia ja lehtikaalia
Mini-vegepurilainen: punajuurta, lähikaupan turkinpippuria ja Syrjähyppy-vuohenjuusto
Mini-lihapurilainen: Rypsipossua, leikkisää retiisiä ja korianteria
Pikku-langos Katunpään perunasta, siian mätiä ja Apuvirtaa (saatavilla myös kasvisversiona) 
Pikku-langos Katunpään perunasta,
Saloniemen Mielihalua ja sieniä kotimatkalta
Omenalörtsyä ja Saloniemen sinihomejuustoa  

1 kpl 5,90
3 kpl 15,00

Tiirkkala
Linnankatu 3
Pe 9.10. klo 12–21.30
La 10.10. klo 12–21.30
Varaa pöytä tästä

✖️

Göran x Sadonkorjuu
Perinteiset valmistusmenetelmät ja satokauden parhaat antimet ovat pääosassa Göranin Voillà!-viikonlopussa

Buffet 37 €
Savumuikkuja ja piparjuurikreemiä
Mustikkagraavattua kirjolohta
Suolattua siikaa ja sinapinsiemeniä (kermaa joka paksunnetaan etikalla)
Suolakurkkua ja hapankermaa
Suolattua nautaa ja pikkelöityjä sieniä
Paahdettua naurista ja kotijuustoa
Ruisleipää ja kirnuttua voita

Suolasienisalaattia
Vadelmaetikalla paahdettua puna-ja keltajuurta
Paahdettua kurpitsaa ja mallasvinagretteä
Ohraa, juureksia ja lehtikaalia
Miedosti hapatettua kaalisalaattia
Deli verden vihreitä salaatteja

Savustettua kalaa, säilöttyä ruusua ja herakastiketta
Rypsipossua, paahdettua kaalia ja fermentoitua karpaloa

Mustikkarättänää ja kermavaahtoa
Uuniomenaa, kinuskia ja kauracrumblea
Vispipuuroa ja kuivattua puolukkaa
Piimävanukasta ja hapatettua tyrniä

Göran
Linnankatu 72
La 10.10. klo 12-16
Su 11.10. klo 12–16

Varaa pöytä tästä

✖️

Leipomon maistelulautanen Tiirikkalassa la 10.10. klo 14–15

Maistelulautanen 14,90 €
• Porkkanatuorejuustokakkua (L,G)
• Uuniomenamousseleivos (L,G)
• Mustikkatuulihattu (L)
• Punajuurisuklaakakkua (L)
• Tyrnimacarons (L,G)
• Kuusenkerkkäkonvehti (G,VEG)

Paikkoja on rajoitetusti, joten varaathan omasi ajoissa: 020 7417 337 / info@tiirikkala.fi

✖️

Bruukki x Brunssi
Legendaarinen Bruukin brunssi tekee paluun Voillà!-viikonloppuna. Tarjolla on monipuolinen valikoima lähituottajien raaka-aineita – katuruokameiningillä

Revittyä nautaa ja bulgogikastiketta
Kariniemen wingsejä ja kuumaa kastiketta kotimaisista chileistä
Rypsipossua korealaisittain ja gochujang-majoneesia
Friteerattua kurpitsakvinoaa ja ruohosipulihapankermaa
Kukkakaaliwingsejä ja noria
Ruusukaalia sweet and sour
Höyrybuneja ja Naan leipää
Punajuurihummusta

Deli verden vihreitä
Pikkelöityä kurkkua, inkivääriä ja seesamia
Som tamia kurpitsasta
Kimchiä
Omena-fenkolisalaattia
Vihreää tomaattia a la salsa verde
Pikkelöityä retikkaa

Uuniomenaa ja kinuskia
Porkkanakakkua ja inkiväärikreemiä
Herkkutatilla maustettua suklaata

Brunssi 25 €

Bruukki
Helsinginkatu 15
Su 11.10. 12–15

Varaa pöytä tästä


Voillà!-ruokatapahtuma VoiVeljet-ravintoloissa perjantaista sunnuntaihin 9.–11.10.2020.


Lisätietoa:
Jarno Seppä
keittiöpäällikkö | VoiVeljet
jarno.seppa@voiveljet.fi
040 761 4666

Sini Hallisto
markkinointipäällikkö | VoiVeljet
sini.hallisto@voiveljet.fi
040 735 4358


VoiVeljet Oy yhteistyössä Turun kaupunki, Mimis Kotipellon puutarha, Heinon Tukku, HKScan ja Uniq Drinks Finland