Ruokatapahtuma Voillà! - VoiVeljet

Palkittu ruokatapahtuma Voillà rantautuu Turun jokirantaan jälleen 21.–23.10.2022

 

Jo kuudennen kerran järjestettävä VoiVeljien palkittu ruokatapahtuma Voillà! elävöittää Turun ravintolamaailmaa jälleen lokakuun lopussa, ja luvassa on taas ainutlaatuisia makuja eri puolilla kaupunkia. Jokaiseen kukkaroon sopivasta tarjonnasta löytyy kaikille mieluinen vaihtoehto rennosta brunssista aina fine dining -illalliseen.

Yhden viikonlopun aikana ravintoloissa vierailee keittiömestari, joka kokkaa oman twistinsä tuttujen suosikki­ravintoloiden konseptiin sopivaksi. Tänä vuonna pääsee kokemaan myös uudenlaisia aistinautintoja, kun 120-vuotta täyttäneellä Suomen Joutsenella järjestetään Voillà-viikonloppuna illalliskattaus Kapteenin salongissa.

Voillà!-ruokatapahtuman teemana on vuonna 2022 Itämeri, jonka rannoilta vierailevat keittiömestarimme saapuvat Turkuun. Teema näkyy menuissa ja lautasilla, mutta samaan aikaan teemalla on syvempikin merkitys: lahjoitamme jokaisesta myydystä menusta yhden (1) euron Itämeren suojeluun Pidä Saaristo Siistinä ry:lle.

Mukana tapahtumaa luomassa ovat kaikki kuusi omanlaistaan ravintolaa eri puolilla kaupunkia. Jokisatamasta löytyvä Göran, kaupungin kauneimmalla paikalla sijaitsevat E. Ekblom ja Smör, Anniskelukahvila Tiirikkala, italialaishenkinen Panini sekä Aurajoen yläjuoksulla sijaitseva Grädda.

 


 

RAVINTOLA SMÖR

Sebastian Gibrand

Keittiömestari Sebastian Gibrand saapuu Smörin vieraaksi Tukholmasta. Sebastian on vuoden 2019 Bocuse d’Or hopeamitalisti ja hän on toiminut Ruotsin kokkimaajoukkueen kapteenina ja vastannut myös vuoden 2019 Nobel prize dinneristä.

 

Smörin Voillà!-menu
pe 21.10. ja la 22.10.
120€

Hapanjuurta ja ”silakka-boqueroneja”
Kaviaaria, leipää ja hapankermaa

Kampasimpukkatartar, sinisimpukkaa ja marinoitua kurkkua
Rapeaa tattaria, karitsaa ja savuemulsiota

Haudutettua Benella-siikaa, ”grillattua” kesäkurpitsaa ja männynkerkkää
Benella-kirjolohta ja ”ruotsalaista currya”

Fenkolijäätä, sitruunasorbettia ja verbenaa
Karamellisoitua omenaa ja vaniljaa

 

Varaa pöytä Smöriin tästä

 


 

Ravintola Ekblom

Andrei Babõnin

Ekblomin ottavat haltuun virolainen Andrei Babõnin, joka on työskennellyt keittiömestarina muun muassa White Guidessa korkealle rankatussa Rannahotellissa sekä salin puolella cocktail-maailmanmestari Markus Sillanpää. Menussaan Andrei tuo vahvoja lapsuuden makumuistoja Virosta tähän päivään.

 

Ekblomin Voillà!-menu
pe 21.10. ja la 22.10.
58€

Silakkaa, pikkelöityä punasipulia, smetanaa ja mustaa leipää
Benella-kirjolohta, harissaa, kurkkua, omenaa ja Gim-Bugak sipsejä
Nautatartaria, sinappi-aiolia, tryffelijuustoa ja ankanrasvalla grillattua leipää
Haudutettua kuhaa, kukkakaalia, chorizoa ja Bisque-kastiketta
Pavlova, paahdettua valkosuklaata ja tyrnisorbettia

 

Varaa pöytä Ekblomiin tästä

 


 

Ravintola Göran ja Suomen Joutsen

Teemu Aura

Göranin ja Suomen Joutsenen menuista vastaa huippukeittiömestari, ravintoloitsija ja leipomoyrittäjä Teemu Aura. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana olevalle Suomen Joutsenella, Teemu löytyy laivan köökistä ja salongin puolella vieraita hurmaa ranskalainen Luc Jalenques Advinilta.

 

Suomen Joutsenen Voillà! -menu
pe 21.10. klo 18:30 LOPPUUNVARATTU
la 22.10. klo 17:00 LOPPUUNVARATTU
la 22.10. klo 19:30
80€

Silakka boquerones ja Marcona-mantelia
Tartar kotimaisesta Hereford-naudan paistista, luuydin majoneesia
Benella-siikaa, simpukkamajoneesia ja pikkelöityä omenaa
Paahdettua selleriä ja cashew-pähkinää
Tryffelirisotto
Kevyesti savustettua sorsanrintaa, kvittenipyreetä ja tummaa tattikastiketta
Vadelmasouffle ja vaniljajäätelöä
Petit fours

 

Göran brunssimenu
la 22.10. ja su 23.10. klo 12–16
41€

Alkuruokia:
Silakka boquerones ja paahdettua mantelia
Paahdettua kurpitsaa ja auringonkukansiemenpestoa
Paahtopaistia, piparjuurta ja pikkelöityjä kyssäkaalta
Sienipiirakka
Haudutettua benella-kirjolohta ja kirvelimajoneesia
Sadonkorjuusalaattia kauden kasviksista ja caesar-kastiketta
Paahdettua punajuurta ja vihreää misoa
Perunamunakas

Lautaselta:
Kevyesti savustettua benella-siikaa, haudutettua pinaattia uppomunaa, ruohosipulihollandaisea ja vohvelia
tai
Paahdettua  rypsiporsaan kylkeä,  pikkelöityä kaalia ja omenalla maustettua punaviinikastiketta

Jälkiruokabuffet:
Omenapaistos ja creme chantilly
Mantelikakku
Suklaabrownie

 

Varaa pöytä Göraniin tästä
Varaa pöytä Suomen Joutsenelle tästä tai numerosta p. 020 741 7333

 


 

Ravintola Panini

Riccardo Soldati

Paninin italialaiseen illalliseen tuo oman versionsa “La cucina Italianaa” Milanossa kasvanut Chef Rotisseur & Sommelier Riccardo Soldati. Menussa voi aistia Milanoa ja rakkautta raaka-aineita kohtaan. Italialainen illallinen tarjoillaan pöytäseurueen kesken jaettavina annoksina.

 

Italialainen Voillà!-illallinen
pe 21.10. ja la 22.10.
45€/ hlö (4–11 -vuotiaat puoleen hintaan)

 

ANTIPASTI
Piccola Parmigiana
Parmesaania, munakoisokaviaaria ja sitruunaa

Mozzarella & Romesco
Friteerattua Mozzarella di Bufalaa ja romesco-kastiketta

Radicchi & Uvetta
Punaista sikurisalaattia ja rusinaa

Cipolline in Agrodolce
Makean happamia sipuleita

Salmone & Finocchio
Kevyesti savustettua lohicarpacciota & fenkolia

Culatello di Zibello
Kypsytettyä suolattua kinkkua, valkosipulicrostini ja silakkaa“anjovis”

Salami Cacciatore
Metsästäjän salamia

Pizza & Pesto rosso
Pizza-leipänen ja punaista pestoa

 

PRIMI
Risotto alla Zucca +7€
Kurpitsarisottoa parmesaanikiekossa viimeisteltynä

 

SECONDI
Cotoletta alla Milanese
Vasikkaa paneroituna, rucolaa ja tomaattia
tai
Polenta e Zola
Polentakakkua, sulatettua Gorgonzola-juustoa, pinaattia, tryffeliä ja parmesaania

 

DOLCI
Limoncello & Prosecco
Limoncello-sorbettia ja tuoreita marjoja viimeisteltynä Proseccolla

Cappucino & Piccoli Dolcetti +7€
Kahvia ja pienet makeat

 

Varaa pöytä Paniniin

 


 

Tiirikkala

Pasi Kuronen ja Kristiina Pavén

Kurosen veljesten Sami ja Pasi Kurosen Junnut leipoo -kirjan mukaan rakennettu herkkubuffa on tarjolla lauantaina Tiirikkalassa. Pasi ja Voiveljet leipomon Kristiina Pavén ovat paikan päällä kertomassa parhaimmat leipomisvinkit.

Pasi Kuronen saapuu leipurimestari Kristiina Pavénin vieraaksi Voiveljien omaan leipomoon loihtimaan herkkuja Junnut leipoo -kirjan hengessä. Myynnissä myös Samin ja Pasin signeeraamia kirjoja sekä Heirolin leivontarvikkeita.

 

HERKKUBUFFA:
Omena-Britakakku (L,G)
Hyydytetty mustikkajuustokakku (L,G)
Juustokakku (New york cheesecake) (L,G)
Vadelmamoussekakku (L)
Mansikkatäytekakku (L,G)
Jälkiruokapizza (VL)
Lakritsi-valkosuklaabrownie (VL)
Herrasväen keksit (L)
Suklaakeksit (L)
Kauralastut (L)

Tiirikkalassa la 22.10. klo 13:00
14,90€ / aikuiset
7,50€ / lapset 4-11v.


Varaukset:
info@tiirikkala.fi / 020 7417 337

 


Anniskelukahvila Tiirikkala

Alina Laaksonen

Tiirikkala muuntautuu vuoden 2022 Itämeri-teemaan sopivasti iltaisin merimieskapakaksi, jossa juomalaulut raikaa ja tunnelmaa nostattaa aina yhtä janoinen yhtye Relax Corner. Suuntaa siis Voillà!-viikonloppuna hörpyille, ennen tai jälkeen dinnerin. Kapakan ohjat ottaa haltuun cocktailien ja mocktailien maailmanmestari Alina Laaksonen.

 

Varaa pöytä Tiirikkalan Merimieskapakkaan

 


 

Ravintola Grädda

Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff

Gräddaan rantautuu Ravintola Sekelin pitkän linjan huippuammattilaiset Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff. Heidän menunsa vie upealle aikamatkalle 1920-luvulle ja tarjolla on turkulaisen herkkusuun Axel Wiklundin 57-vuotispäivien juhlamenu marraskuulta 1929, vuoden 2022 twistillä. Lisäksi Gräddassa pääsee tutustumaan O.P. Andersonin akvaviitteihin, joita edustaa Jonas Odland.

Filip ja Linda ovat hakeneet inspiraationsa vanhoista menuista ja löysivät pävällismenun joka on ollut tarjolla Turussa, Wiklundilla 17.11.1929. Varsinaisia reseptejä kyseisestä illallisesta ei enää löydy mistään, joten heillä on ollut mahdollisuus tehdä oma tulkintansa valmistusmenetelmistä ja raaka-aineista. Menut kirjoitettiin sata vuotta sitten hyvin lyhyesti, joten myös Filip ja Linda kirjoittivat menut pilkulleen samalla tavalla kirjoitusvirheineen. Gräddassa he tulevat tarjoamaan huikean Voillà!-illallisen, joka pohjautuu  satavuotta vanhaan suomalaiseen ruokakulttuuriin.

 

Gräddan Voillà!-lounasmenu
la 22.10. klo 13–16:30
50€

Lounas 19.11.1929 tyyliin
(Oy Wiklund Ab)

Voileipiä
Klassista voilepätarjoilua

Keittoa Dubarry
Kermaista kukkakaalikeittoa ja tryffeliä

Lampaanpaist. vihanneksia
Karitsan paahtopaistia, uunijuureksia ja perunapyrettä

Kylmä Sitroonavanukasta
Sitruuna ”Possettia”, sitrussalaattia ja Cointreauta

 

Gräddan Voillà!-menu
la 22.10. klo 18–24
70€

Päivällinen 19.11.1929 tyyliin
(Oy Wiklund Ab)

Voileipiä
Klassista voilepätarjoilua

Lihalientä Julienne
Lämmintä häränhäntälientä ja vihanneksia

Keittoa Dubarry
Kermaista kukkakaalikeittoa ja tryffeliä

Keit. Kuhaa Hollandaisekast.
Ruskistetussa voissa haudutettua kuhaa ja hollandaisekastiketta

Lampaanpaist. vihanneksia
Karitsan paahtopaistia, uunijuureksia ja perunapyrettä

Kylmä Sitroonavanukasta
Sitruuna ”Possettia”, sitrussalaattia ja Cointreauta

 


 

Voillà!-ruokatapahtuma Turussa 21.–23.10.2022