Ruokatapahtuma Voillà! - VoiVeljet

VIIKONLOPPU TÄYNNÄ
AINUTLAATUISIA MAKUJA
PE–SU 4.–6.10.2019

Ruokatapahtuma Voillà! saapuu jälleen lokakuussa Aurajoen rannalle! Kaikki kuusi VoiVeljet-ravintolaa – Aurajoen yläjuoksulla sijaitseva Bruukki, italialaisiin herkkuihin erikoistunut Panini, Anniskelukahvila Tiirikkala, skandinaavisen keittiön Smör, jokivarren paraatipaikalla Kirjastosillan kupeessa sijaitseva E. Ekblom ja alajuoksun merellinen ravintola Göran – saavat kukin vieraakseen keittiömestarin, joka tuo oman twistinsä suosikkiravintoloiden makuihin. Luvassa myös houkuttelevia ja kiinnostavia cocktaileja!

Voillà!-ruokatapahtuman teemana on Itämeri, jonka rannoilta vierailevat keittiömestarimme saapuvat. Teema näkyy menuissa ja lautasilla, mutta samaan aikaan teemalla on syvempikin merkitys: lahjoitamme jokaisesta myydystä menusta yhden (1) euron Itämeren suojeluun John Nurmisen Säätiölle. Voillàn asiakkailla on myös mahdollisuus tehdä Mobilepaylla vapaaehtoinen lahjoitus Itämeren hyväksi.

Katso ravintolakohtainen ohjelma alta.

New Estonian Cuisine

pe–la klo 16–22

4 ruokalajin menu 53 €

E. Ekblomin keittiön valtaa Pavel Gurjanov, joka on tallinnalaisen ravintola Söen osakas ja keittiömestari. Gurjanov on kovan luokan kilpailija – myös kansainvälisesti – ja Viron Vuoden kokki mallia 2013. Viimeisimpänä mies on edustanut Viroa Bocuse d’Or -kokkikilpailussa. Kokemusta on kertynyt huippuravintoloissa ympäri Eurooppaa. Ekblomissa tämä alansa huippu kattaa tarjolle bistro-henkisen neljän ruokalajin menun.

Varaa pöytä


Kalamosaiikki

Lahnaa, taimenta ja kirjolohta, savustettua juustoa, fenkolia ja hapankermaa

 

Peuraa ja pikkelöityjä sieniä

Peuratartar, pikkelöityjä sieniä, hasselpähkinää ja ruohosipulia

 

Karitsaa ja selleriä

Grillattua luomukaritsan niskaa, sellerigratiinia, lehtikaalia ja rosmariinikastiketta

 

Rapea suklaa

Paahdettua valkosuklaata, jäädytettyä tuorejuustoa ja omenasorbettia


Tiirikkala goes China

pe klo 16–22, la klo 12–22

Katuruokaa Kiina-twistillä alk. 4,90 €

Anniskelukahvila Tiirikkala antaa keittiönsä viikonlopun ajaksi Pertti Kallioisen ja Pasi Hassisen käyttöön. Kallioista ja Hassista voidaan kutsua Suomen katuruokapioneereiksi, eikä suotta: Kaksikko aloitti vuonna 2013 Street Gastro -ruokarekalla. Suosio kasvoi nopeasti, ja Street Gastro laajeni kivijalkaravintolaksi. Muista miesten ravintoloista mainittakoon mm. täysin vegaaninen hampurilaisravintola Bun2Bun, joka on noteerattu myös kansainvälisesti. Ennen katuruokauraansa Kallioinen ja Hassinen ovat työskennelleet ympäri maailmaa huippuravintoloissa. Tiirikkalaan miehet tuovat kiinalaisen Mad Wok -ravintolansa sekä ruokalistan täynnä Kiina-twistiä.

Varaa pöytä


3 bunia 12 €

 

Bao Bun Pork 4,90 €
Karamellipossua, pikkelöityä kyssäkaalia, Sichuan-pippurimajoneesia, kevätsipulia

 

Bao Bun Shitake 4,90 €
Tofua, marinoituja siitakesieniä, pikkelöityä kyssäkaalia, Sichuan-pippurimajoneesia, kevätsipulia

 

Bao Bun Roach 4,90 €
Hot pot -särkeä, pikkelöityä kurkkua, tilliä

 

Chicken salad with 1000 year egg 15,80 €
Haudutettua kanaa, tuhatvuotisia munia, Mad Wok Chicken Dressing, salaattia, paprikaa, munakoisoa, chiliä, korianteria, kevätsipulia

 

Tofu salad with 1000 year egg 15,80 €
Kylmäsavustettua tofua, tuhatvuotisia munia, Mad Wok Dressing, salaattia, paprikaa, munakoisoa, chiliä, korianteria, kevätsipulia

 

Sichuan Style Burger 16,90 €
Jauhelihapihvi, seesamia, chiliä, riisinuudelia, hot pot -majoneesia, munakoisoa, tofua

 

Ginger Garlic Chicken 16,50
Paahdettua kanaa, punaista ja vihreää paprikaa, siitakesieniä, paahdettua kaalia, riisiä


Delicatezze alla Mauro

pe klo 16–22, la klo 12–22

Italialainen illallinen 38 €

Ravintola Panini saa vieraakseen huippukokki Mauro Cavaterran, jonka juuret ovat Laziossa, Italiassa. Cavaterra on työskennellyt huippuravintoloissa Italiassa, Espanjassa – ja Suomessa. Todellisen italiaanon tavoin hän suhtautuu ruokaan aina palavan intohimoisesti, mikä näkyy takuulla lautasella. Paniniin Cavaterra on suunnitellut herkullisen italialaisen illallisen.

Varaa pöytä


Antipasto misto

 

Fregola con cozze e porcini

Sardinialaista pastaa, sinisimpukoita ja tattia

 

Porchetta

Possunkylkeä ja paahdettua perunaa

 

Birramisú

Makealla oluella aateloitu tiramisu

 

Maritozzi

Hunajalla ja kermalla täytetty leivonnainen


Smör on Fire

pe–la klo 16–22

6 ruokalajin illallinen 80 €

Smör saa arvostetun vieraan länsinaapurista Tukholmasta, kun ravintola Ekstedtin keittiömestari Florencia Abella tulee kylään. Ekstedt on palkittu Michelin-tähdellä ja listattu White Guide -oppaassa Pohjoismaiden 25. parhaaksi ravintolaksi. Huippuravintola on tunnettu avotulella valmistetuista annoksistaan, joten Smörissäkin grilli on kuumana, ulkona ja sisällä. Abella suunnittelee ja toteuttaa Smöriin kuuden ruokalajin ainutlaatuisen makuelämyksen.

Varaa pöytä


Hiilikermaa ja grillattuja yrttejä

 

Hiilloksella kypsennettyä kaalia ja hapatettua voita

 

Katajalla savustettua kuhaa ja rapeaa salaattia

 

Heinillä liekitettyä karitsaa ja suolapaahdettuja juureksia

 

Karamellisoitua perunaa ja lakkaa

 

Poltettua omenasorbeeta ja koivulla paahdettua crumblea


Saaristo lautasella

la–su klo 12–16

Saaristolaisbrunssi 35 €

Restaurant Göranin vieras tulee saaristosta. William Hellgren on pienen korppoolaisen boutique-hotelli Hotel Nestorin sekä Restaurant Back Pocketin omistaja ja keittiömestari. Hellgren on käynyt koulut ja hankkinut kannuksensa Tukholmassa, jossa hän on työskennellyt mm. Frantzénissa. Taiteen parissa kasvanut Hellgren ilmaisee itseään nyt ruoan kautta. Göranissa mies taiteilee upean saaristolaisbrunssin.

Varaa pöytä


Noutopöydästä

Kylmäsavukirjolohi-juustokakkua

Täysjyväkakkua, savupossua, puolukkaa ja yrttejä

Voissa paistettua röstiä, hapankermaa, siianmätiä ja punasipulia

Graavattua särkeä

Suolattua karitsaa, krassia ja piparjuurikreemiä

Lahna-ceviche, korianteria ja tyrniä

Miedosti savustettua taimenta ja verjus-kastiketta

Savulahnaa, ranskankermaa, kananmunaa ja ruohosipulia

Purjoa, hunajaa, vuohenjuustoa, pinjansiemeniä ja oliiviöljyä

Rapuliemellä maustettua porkkanaa, tilliä ja ravunpyrstöjä

Rapeita herneitä, minttua ja fetajuustoa

Ruisleipää ja paahdettua voita

Tomaattisalaattia, tilliä ja hapanimelä-vinaigretteä

Perunasalaattia, fenkolia, kaprista ja omenaa

 

Pääruoaksi lautasella

Hauki-wallenberg, sitruunapikkelöityä fenkolia ja simpukkakastiketta

tai

Syksyinen pata korppoolaisen Nystun tilan naudasta, piparjuurta ja omenalla maustettua kermaa

 

Jälkiruoaksi

Porkkanakakkua, karvasmantelia ja paahdettuja kurpitsansiemeniä

Vuohenjuustomoussea ja mustikkakompottia

Omenapiirakkaa ja vaniljakastiketta


Street Food Specials

su klo 12–15

Katuruokabuffa 29 €

Bruukissa päästään herkuttelemaan rouhealla katuruokabuffalla, kun street foodin pioneerit Pasi Hassinen ja Pertti Kallioinen saapuvat vieraaksi. Kaksikko aloitti vuonna 2013 Street Gastro -ruokarekalla. Suosio kasvoi nopeasti, ja Street Gastro laajeni kivijalkaravintolaksi. Muista miesten ravintoloista mainittakoon mm. täysin vegaaninen hampurilaisravintola Bun2Bun, joka on noteerattu myös kansainvälisesti. Ennen katuruokauraansa Kallioinen ja Hassinen ovat työskennelleet ympäri maailmaa huippuravintoloissa. Bruukkiin miehet kattavat rouhean katuruokabuffan. Dj pitää herkuttelijoiden tunnelman katossa.

Varaa pöytä


Roach and potato
Särkeä, perunaa ja kaprista

 

Balsamic soy garlic mushrooms
Paahdettuja ja marinoituja herkkusieniä

 

Red cabbage and pea slaw
Mausteinen punakaali-herneslaw

 

Roasted carrot
Paahdettua porkkanaa, hunajaa ja fenkolinsiemeniä

 

Larb Gai
Kanaa, riisiä, kalakastiketta ja chiliä

 

Roasted brussels and walnut
Paahdettua ruusukaalia sweet’n’sour ja saksanpähkinää

 

Beet hummus
Punajuurihummusta

 

Pickles
Pikkelöityä kurkkua ja fenkolia

 

Deep fried cauli with nori
Friteerattua kukkakaalia ja nori-merilevää

 

Roasted sweet potato
Paahdettua bataattia ja chermoulaa

 

Street gastro premium sandwicheja eri täytteillä
Lammaskebabia, kanaa, seitania, kuminajogurttia, tzatzikia, pikkelöityä munakoisoa, salsaa

 

Freak shake
Pirtelö, rocky roadia, popcornia ja suklaakastiketta

 

Churros
Suklaata ja marjoja