VOIVELJET OY – LEHDISTÖTIEDOTE 24.4.

Turun kaunein ravintola aukeaa uudelleen

Turku saa takaisin sen, minkä pandemia vei:
Ravintola Turun historiallisessa ytimessä aukeaa uudelleen

Turun ravintolanäyttämö saa toukokuun lopussa takaisin sen, minkä pandemia vei, kun mm. Paninista ja Smöristä tuttu Voiveljet avaa uuden ravintolan ja juhlatilan Tuomiokirkon ja Piispankadun tuntumaan keskelle yliopistokampusta. Grädda aloittaa toimintansa historiallisessa puutalossa, joka tunnettiin ravintolana nimellä Hus Lindman.

Tavoitteena on avata toukokuun toiseksi viimeisenä päivänä, se kun sattuu olemaan Ruotsissa äitienpäivä ja siten hyvä syy juhlia myös Suomessa.

Gräddan ravintolapäällikkö Emma Bergqvist on innoissaan: tila on upea ja sijainti rauhallinen mutta lähellä kaikkea. Yliopistojen läheisyys tekee Gräddasta suotuisan akateemisten juhlien näyttämöksi, kirkon läheisyys taas häiden. Sukujuhlat, syntymäpäivät tai yritystilaisuudet on helppoa järjestää tilassa, jonka ulko-ovesta pääsee suoraan puistoon, ja jossa pysäköinti ei ole ongelma.

Voiveljet Oy:n toimitusjohtaja Janne Juvonen muistaa hyvin sen surullisen hetken, kun tila ensimmäisenä pandemiakeväänä vapautui. Kun myöhemmin eteen tuli puolivahingossa mahdollisuus päästä vuokralaiseksi, ei tarvinnut kahdesti miettiä: –Tämä on sellaista, mitä osataan tehdä, ja siellä on ihan oma tunnelmansa, kiireetön ja hyvällä tavalla pysähtynyt.

Gräddan ruokalista on “klassinen, mutta ei pölyttynyt”. Tyylikästä, yksinkertaista, rehtiä ja maukasta ruokaa hyvistä raaka-aineista. Esikuvia voi hakea vaikkapa Tukholman klassikkoravintoloista. Lounas suunnitellaan istumatyötä tekevien tarpeisiin ja kasvisvaihtoehto on tarjolla joka päivä.

Ravintolassa pidettävät juhlat kasvava ala

Gräddan kauniit salit sopivat minkä tahansa juhlan järjestämiseen. Teemailtoja suunnitellaan ja toivotaan. Isokin juhla onnistuu, sillä Gräddassa on 170 asiakaspaikkaa sisällä ja terassilla satakunta. Ilta-auringossa kylpevälle terassille Aurajoen rannalla voi tulla lasilliselle tai syömään. Avoinna Grädda on kesän ajan joka päivä lounaasta yhdeksään, kymmeneen illalla. Syksystä ravintola on iltaisin auki tilauksesta.

Janne Juvonen veikkaa, että syksy tulee olemaan kiireinen, kun patoutunut kysyntä alkaa purkautua. Vuoden päivät on tehty myynnissä hartiavoimin töitä ja sitten peruutettu kaikki. Nyt uskaltaa jo toivoa, että rokotusten myötä päästään takaisin jonkinlaiseen normaaliin.

Juvosen mukaan juhlien järjestäminen ravintolassa on nouseva ala. Nyt halutaan tyylikkäitä ja toimivia tiloja ja palvelua, joka antaa juhlien järjestäjille mahdollisuuden keskittyä toisiinsa ja itse juhlaan eikä sen järjestelyihin.

Markkinointipäällikkö Sini Hallisto valaisee nimen taustaa näin: “Grädda on monisävyinen ja -tulkintainen: se vihjaa niin kermaan (joka tekee kaikesta hyvää), suihkuseurapiiriin kuin uunissa paistamiseen. Lisäksi se sopii hyvin Voiveljien ravintolaperheeseen.”

“Grädda on Smörin kauan kadoksissa ollut sisko”, toteaa Hallisto.


Lisätietoja:

Ravintola Grädda
Piispankatu 15, 20500 Turku
p. 020 741 7332
info@gradda.fi
www.gradda.fiJanne Juvonen (toimitusjohtaja): janne.juvonen@voiveljet.fi, p. 044 327 8383
Sini Hallisto (markkinointipäällikkö): sini.hallisto@voiveljet.fi, p. 040 735 4358

Press release in English


Voiveljet Oy on vuonna 2008 perustettu turkulainen ravintola- ja catering-alan yritys, jolla on ravintoloita Aurajoen rannalla yläjuoksulta alajuoksulle, fine diningista rentoon oleiluun: Panini, Tiirikkala, Smör, E. Ekblom, Göran ja Bruukki, sekä juhlatilat Neuvolansali ja Vanhapanini. Toukokuun lopulla avataan ravintola ja juhlatila Grädda jokirantaan Tuomiokirkon tuntumaan osoitteeseen Piispankatu 15. Voiveljet tekee ruokaa parhaista raaka-aineista, ilolla ja intohimolla.