27 / 05 / 2021

Tervetuloa ravintola Gräddaan!

Ravintola Gräddassa alkaa olla kaikki valmista ja maanantaina 31.5. saamme vihdoin avata ovet. Spännande!

Kiireetön lounas on tarjolla klo 11-15 arkisin maanantaista perjantaihin. Sään salliessa lounaan voi nauttia myös Gräddan upealla jokirantaterassilla. Iltaisin terassi on avoinna 7.6. alkaen.

Ruokalista on “klassinen, mutta ei pölyttynyt”. Tyylikästä, yksinkertaista, rehtiä ja maukasta ruokaa hyvistä raaka-aineista. Esikuvia voi hakea vaikkapa Tukholman klassikkoravintoloista. Lounas suunnitellaan istumatyötä tekevien tarpeisiin ja kasvisvaihtoehto on tarjolla joka päivä.

Gräddan kauniit salit sopivat lounaan lisäksi myös minkä tahansa juhlan järjestämiseen. Teemailtoja suunnitellaan ja toivotaan. Isokin juhla onnistuu, sillä Gräddassa on 170 asiakaspaikkaa sisällä ja terassilla satakunta. Ilta-auringossa kylpevälle terassille Aurajoen rannalla voi tulla lasilliselle tai syömään. Avoinna Grädda on kesän ajan joka päivä lounaasta yhdeksään, kymmeneen illalla. Syksystä ravintola on iltaisin auki tilauksesta. 

Historiallinen miljöö

Gräddan tilat sijaitsevat vuonna 1832 rakennetussa upeassa empiretyylisessä puutalossa, suurella puutarhatontilla ja Aurajoen itäisellä rannalla. Talon historia on kiehtova: siellä on asunut ja työskennellyt lääkäreitä ja tutkijoita mutta myös Turun tuomiokirkon suurten alttarifreskojen maalarina tunnettu hovimaalari Robert W. Ekman. Jo Ekmanin aikana 1800-luvun puolivälin jälkeen Piispankatu 15 tunnettiin hienojen juhlien osoitteena, jonne seurapiirit kerääntyivät ihastelemaan tunnetun hovimaalarin valtavaa, valoisaa ateljeeta ja upeaa puutarhaa.

Vuonna 2010 Åbo Akademin säätiö suoritti rakennuksessa täydellisen remontin yhteistyössä Museoviraston kanssa ja talon käyttötarkoitus muutettiin nykyaikaiseen ravintolatoimintaan ja juhlakäyttöön soveltuvaksi. Rakennuksen joenpuoleiselle alueelle rakennettiin uusi 120 istumapaikan kivetty ravintolaterassi, josta avautuu ainutlaatuinen näkymä Aurajoen rantaan, kukkivien kirsikkapuiden rivistöön ja yläjuoksun suuntaan Tuomaansillalle.


Ravintola Grädda
Piispankatu 15, 20500 Turku
p. 020 741 7332
info@gradda.fi
www.gradda.fi

Tee pöytävaraus Gräddaan tästä

« Takaisin