01 / 06 / 2023

Mikko Pakola Bocuse d´Or Suomen karsinnoissa

Ravintola Smörin keittiömestari Mikko Pakola on valittu maailman vaativimman Bocuse d´Or -kokkikilpailun Suomen karsintaan. Bocuse d´Or Suomen karsintaan valitaan hakemusten perusteella kolme kilpailijaa ja tänä vuonna Suomen edustajan paikkaa hakevat Mikko Pakolan lisäksi Filip Langhoff ja Ismo Sipeläinen.

Suomen edustaja kilpailukaudelle 2024-2025 valitaan 26.9. Kespron messuilla Messukeskuksessa Helsingissä. Bocuse d’Or -kilpailuihin valittu kokki sitoutuu harjoittelemaan Euroopan-karsintoja ja loppukilpailua varten täysipäiväisesti noin vuoden ajan. Euroopan karsinnat pidetään maaliskuussa 2024 Trondheimissa ja loppukilpailut Ranskan Lyonissa tammikuussa 2025.

Mikko Pakola on Ravintola Smörin keittiömestari. Pakolalla on ansioluettelossaan useita arvostettuja ravintoloita, ja hän on ollut kahdesti Suomen Kokkimaajoukkueen jäsenenä sekä Global Chef Challenge -kilpailussa. Pakola mainitsee Bocuse d’Or -kilpailuun osallistumisen olevan yksi hänen uransa suurimmista tavoitteista.

”Haen mukaan Bocuse d’Or -karsintakilpailuun, koska haluan testata ja osoittaa omaa osaamistani korkeimmalla mahdollisella tasolla. Tiedän, että osallistuminen jo tähän vaiheeseen vaatii juuri sitä rakkautta, sopivaa hulluutta ja draivia, mitä minulta löytyy. Haluan olla luova ja innovatiivinen esikuva gastronomian alalla Suomessa ja ulkomailla. Se että olen saanut työnantajalta näin poikkeuksellisen mahdollisuuden keskittyä kilpailuun valmistautumiseen, on mielettömän hieno juttu!”, Mikko kertoo.

Mikon työnantaja on aina suhtautunut myönteisesti ravintola-alan kilpailuihin. “Kilpailut ovat tärkeitä alan kehittämisen kannalta ja lisäävät alan näkyvyyttä sekä arvostusta. Olemme ylpeitä, että saamme olla mukana tukemassa ja kannustamassa Mikon matkaa kohti kilpailua, toteaa VoiVeljet Oy:n toimitusjohtaja Janne Juvonen.

Mikko perustelee omaa kilpailukyvykkyyttään hakemuksessaan seuraavasti:
• Minulla on vahvaa kokemusta tiimityöstä, harjoittelusta ja kansainvälisistä kilpailuista
• Minulla on työnantaja, joka tukee kaikin tavoin kilpailutoimintaan osallistumista
• Pystyn keräämään ympärilleni vahvan valmennustiimin Suomesta ja naapurimaista
• Pystyn tuomaan mukanani uusia yhteistyökumppaneita
• Ymmärrän kilpailun kaupallisen puolen ja osaan edustaa erilaisissa tilaisuuksissa.

”Olen pyrkinyt kehittymään työssäni mahdollisimman laaja-alaisesti. Olen aina halunnut oppia mahdollisimman paljon tekniikoita ja erilaisia työtapoja ja tätä kautta olen jo saavuttanutkin oman identiteettini ruuanlaiton suhteen. Ihan hyvä ei ole koskaan riittänyt, vaan pyrkimyksenäni on ollut oppia parhailta ja lopulta tulla yhdeksi heistä. On siunaus ja kirous, että löydän omasta tekemisestäni aina jotain parannettavaa”, pohtii Mikko.

 

Lisätietoa kilpailusta
bocusedor.fi

Ladattavat kuvat
bit.ly/43freHu

Smörin nettisivut
smor.fi

 


 

Yhteystiedot ja haastattelut:

Mikko Pakola
keittiömestari, Ravintola Smör
mikko.pakola@voiveljet.fi / 044 557 5729

Instagram: @mikkopakola
LinkedIn: Mikko Pakola

« Takaisin