05 / 05 / 2023

La Costa Bar 2023

VoiVeljet siirtää viime kesän Etelä-Eurooppalaisen terassikonseptin La Costa Barin Kirkkopuiston terassille ja tarjoaa asiakkaille taas antipastoja, viinejä ja kesäisiä talon cocktaileja keskellä Turun sykettä kauniin Aurajoen varrella 12.5.2023 alkaen.

La Costa Bar -konsepti syntyi ensimmäistä kertaa vuosi sitten kesällä 2022. VoiVeljien terassibaari avattiin Piispankadulla sijaitsevan Ravintola Gräddan takapihalle, Aurajoen varteen.  Baari oli menestys asiakkaiden keskuudessa ja sai mahtavaa palautetta kaikista terassin eri aspekteista. Inspiraatio konseptiin lähti VoiVeljien keittiöpäälliköltä Jarno Sepältä.

Seppä on työskennellyt ammattikokkina Espanjassa ja vieraili siellä koronan jälkeen hakemassa inspiraatiota ja mahdollisia kehitysideoita Turun kesää varten. Hän kävi erilaisissa tapas-baareissa ja paikallisista täyttyvistä perinteisemmissä, matalan kynnyksen ravintoloissa.

Seppä tilasi juoman ja kuunteli omistajalta suullisesti menun, joka vaihteli päivän mukaan ja koko konseptiin oli hyvin rento ote. Ihmiset tulivat paikalle tunnelman ja rentouden mukana, asioista ei turhaa stressattu vaan sen mukana mentiin mitä oli. Antipastoja löytyy aina juoman rinnalle illanviettoon. Vaikka menu on yleensä yksinkertainen ja suppea, se ei silti tingi mausta. Laaja menu ei takaa laatua.

La Costa Barin idea lähti Barcelonan mahtavista tapas baareista. Ihan siis perus tapas mestoista, joissa ruoka on tosi simppeliä: tyyliin kaksi komponenttia ja todella maukasta. Mikäs sen parempaa, kun tilata monta pikku annosta ja maistella erilaisia juttuja hyvien juomien kanssa. Ja vielä parempaa kun sen saa jakaa kavereiden kanssa porukalla.

Terassi sijaitsee Turun Tuomionsillan kyljessä, Tuomionkirkon torilla. Keskustan meteli uppoutuu kasvustoon ja terassilta on suora näkymä joelle. Terassi on auki toukokuun puolivälistä elokuun puoliväliin, koulujen alkuun.

Erityisesti jokivarren luoma miljöö ja vehreys on yksi turkulaisten suosikeista. Kesällä 2021 kävijöitä oli jopa 142 000. Yhteisterassia operoi Turku Food & Wine Fest Oy.

Kesällä 2022 Kirkkopuiston terassilla oli 8 eri toimijaa ja pari konseptia vaihdettiin kesän puolessa välissä. Yhteisterassilla järjestetään aina myös erikoistapahtumia. Viime kesänä oli mm. taideiltoja, jazz-keikkoja, DJ-iltoja, kirpputori, Viinipuisto-festivaalit ja Turku Craft Beer Park -panimotapahtuma. Yhteisöllisyys näkyy Kirkkopuistossa hyvin pitkälle.

Just sitä fiilistä olisi hieno saada lisää Turkuun. Matalalla kynnyksellä tulla viettämään aikaa ja syömään yhdessä ulos.

VoiVeljet on tehnyt yhteistyötä Kirkkopuiston Terassin kanssa jo kolme vuotta erilaisilla vaihtuvilla konsepteilla. Tänä vuonna juuri La Costa Baria pyydettiin liittymään riveihin. Yhteisöllinen terassi on Turkuun hyvää, keveää, yhtenäistä fiilistä tuova kulttuurillinen lisäys.

Kirkkopuistossa tuo fiilis on jo valmiina. Ihmiset ovat jo terdellä iloisina viettämässä kesää. La Costa Bar sopii siihen meininkiin äärimmäisen hyvin ja tuo palan Barcelonaa todella turkulaiseen ympäristöön.

La Costa Barin uudelleensijoitus ei muuta arvoja sen takana

La Costa Barin konsepti pidetään tänä vuonna samanlaisena; tapaksia on kylmiä sekä lämpimiä ja ne ovat erilaisille ruokavalioille sopivia. On oliiveja, kalaa, lihaa, grillattua vihreää paprikaa ja tietenkin juustoja. Tämän lisäksi Seppä on laatinut myös pari annosta suurempaan nälkään.

Konsepti tuotiin Turkuun mahdollisimman yksinkertaisena ja autenttisena. Ei teeskennellä, ei suomalaisteta, vaan tarjoillaan tapas-annokset kunnioittaen niiden alkuperää. Baari saikin huomattavan paljon kehua ja kiitosta viime vuodesta ja varsinkin tapas-annoksista niiden aitojen makujen ansiosta.

Cocktailit pysyvät samanhenkisinä, Etelä-Eurooppa fiiliksellä. Klassisia, puhtaita makuja ja tietenkin Sangriaa.  Mukana on myös hieman pidemmäksi muunneltu viime kesän suosikki: When life gives you lemons mikä jo nimeltään kannustaa nauttimaan elämästä säällä kuin säällä. Viinivalikoima tulee Etelä-Euroopasta.

Nautitaan kesästä, ystävistä ja yhteisöstä varsinkin tämän maailman myllerryksen keskellä!

« Takaisin