31 / 08 / 2022

Hyväntekeväisyysilta ukrainalaislapsille 5.9.

Aiemminkin ukrainalaisia auttanut matkailualan yrittäjä Janne Hyrkäs (Matka Hyrkäs), Ravintola Göran (Voiveljet Oy) ja Merikeskus Forum Marinum sekä Turun Mikaelinseurakunta järjestävät yhteistyökumppaneidensa kanssa maanantaina 5.9.2022 Ravintola Göranissa ja Merikeskus Forum Marinumissa hyväntekeväisyysillan ukrainalaislapsille.

Illan tavoitteena on tuottaa elämyksiä Suomessa sotaa paossa oleville lapsille.

-Hienoa nähdä, että niin moni haluaa edelleen auttaa! Heti sodan alettua saimme paljon lahjoituksia ja todella moni ilmoittautui vapaaehtoiseksi. Veimme rekoilla Puolan ja Ukrainan rajalla sijaitseviin lajittelukeskuksiin materiaaliapua hygienatuotteista huopiin ja
ensiaputarvikkeihin sekä varavirtalähteisiin. Toimme myös busseilla Ukrainasta Suomeen naisia ja lapsia.

Idea tähän elämysiltaan tuli halusta luoda täällä Turussa tällä hetkellä sotaa paossa oleville ukrainalaislapsille kiva ilta, ja upeaa että saimme mukaan monta yhteistyökumppania, kertoo Janne Hyrkäs.

– Ravintola Göran (Voiveljet) tarjoaa tilansa sekä henkilökuntansa ja lukuisat tavarantoimittajat mahdollistavat lapsille herkullisen illan. Merikeskus Forum Marinum avaa näyttelynsä ovet tätä varten, jotta lapset pääsevät tutustumaan merimuseoon. Forum Marinumhan on tavallisesti muiden museoiden tapaan maanantaisin suljettu.

Mikaelinseurakunta taasen on ollut isona apuna ukrainalaisten tavoittamisessa. Mikaelista tulee myös ukrainankielinen tulkki tähän hyväntekeväisyys-iltaan, taustoittaa tapahtuman kokoajana toimiva Tanja Raunio viestintätoimisto Neiti Raunio Oy:stä.

 

Hyväntekeväisyys-iltaa ukrainalaislapsille toteuttamassa ovat mukana:
Eckes-Granini Finland Oy Ab
HKScan
Kalaliike Eriksson
Kespro, Turun ravintolatukku
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Matka Hyrkäs
Merikeskus Forum Marinum
Mikaelinseurakunta
Neiti Raunio Oy
Orkla Fortdeli
Valio Aimo
Voiveljet Oy
Vihannespörssi

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Matka Hyrkäs
Janne Hyrkäs
janne@hyrkas.net
040 826 8916

Neiti Raunio Oy
Tanja Raunio
tanja@neitiraunio.fi
050 5318 718

VoiVeljet Oy
Mikko Leminen
mikko.leminen@voiveljet.fi
044 324 7472

Merikeskus Forum Marinum
Otto Homborg
otto.holmborg@forum-marinum.fi
040 774 1194

« Takaisin