Palkittu ruokatapahtuma Voillà rantautuu Turun jokirantaan jälleen 21.–23.10.2022
Jo kuudennen kerran järjestettävä VoiVeljien palkittu ruokatapahtuma Voillà! elävöittää Turun ravintolamaailmaa jälleen lokakuun lopussa, ja luvassa on taas ainutlaatuisia makuja eri puolilla kaupunkia. Jokaiseen kukkaroon sopivasta tarjonnasta löytyy kaikille mieluinen vaihtoehto rennosta brunssista aina fine dining -illalliseen.
Yhden viikonlopun aikana ravintoloissa vierailee keittiömestari, joka kokkaa oman twistinsä tuttujen suosikkiravintoloiden konseptiin sopivaksi. Tänä vuonna pääsee kokemaan myös uudenlaisia aistinautintoja, kun 120-vuotta täyttäneellä Suomen Joutsenella järjestetään Voillà-viikonloppuna illalliskattaus Kapteenin salongissa.
Voillà!-ruokatapahtuman teemana on vuonna 2022 Itämeri, jonka rannoilta vierailevat keittiömestarimme saapuvat Turkuun. Teema näkyy menuissa ja lautasilla, mutta samaan aikaan teemalla on syvempikin merkitys: lahjoitamme jokaisesta myydystä menusta yhden (1) euron Itämeren suojeluun Pidä Saaristo Siistinä ry:lle.
Mukana tapahtumaa luomassa ovat kaikki kuusi omanlaistaan ravintolaa eri puolilla kaupunkia. Jokisatamasta löytyvä Göran, kaupungin kauneimmalla paikalla sijaitsevat E. Ekblom ja Smör, Anniskelukahvila Tiirikkala, italialaishenkinen Panini sekä Aurajoen yläjuoksulla sijaitseva Grädda.
RAVINTOLA SMÖR
Sebastian Gibrand
Keittiömestari Sebastian Gibrand saapuu Smörin vieraaksi Tukholmasta. Sebastian on vuoden 2019 Bocuse d’Or hopeamitalisti ja hän on toiminut Ruotsin kokkimaajoukkueen kapteenina ja vastannut myös vuoden 2019 Nobel prize dinneristä.
Smörin Voillà!-menu
pe 21.10. ja la 22.10.
120€
Hapanjuurta ja ”silakka-boqueroneja”
Kaviaaria, leipää ja hapankermaa
Kampasimpukkatartar, sinisimpukkaa ja marinoitua kurkkua
Rapeaa tattaria, karitsaa ja savuemulsiota
Haudutettua Benella-siikaa, ”grillattua” kesäkurpitsaa ja männynkerkkää
Benella-kirjolohta ja ”ruotsalaista currya”
Fenkolijäätä, sitruunasorbettia ja verbenaa
Karamellisoitua omenaa ja vaniljaa
Varaa pöytä Smöriin tästä
Ravintola Ekblom
Andrei Babõnin
Ekblomin ottavat haltuun virolainen Andrei Babõnin, joka on työskennellyt keittiömestarina muun muassa White Guidessa korkealle rankatussa Rannahotellissa sekä salin puolella cocktail-maailmanmestari Markus Sillanpää. Menussaan Andrei tuo vahvoja lapsuuden makumuistoja Virosta tähän päivään.
Ekblomin Voillà!-menu
pe 21.10. ja la 22.10.
58€
Silakkaa, pikkelöityä punasipulia, smetanaa ja mustaa leipää
Benella-kirjolohta, harissaa, kurkkua, omenaa ja Gim-Bugak sipsejä
Nautatartaria, sinappi-aiolia, tryffelijuustoa ja ankanrasvalla grillattua leipää
Haudutettua kuhaa, kukkakaalia, chorizoa ja Bisque-kastiketta
Pavlova, paahdettua valkosuklaata ja tyrnisorbettia
Varaa pöytä Ekblomiin tästä
Ravintola Göran ja Suomen Joutsen
Teemu Aura
Göranin ja Suomen Joutsenen menuista vastaa huippukeittiömestari, ravintoloitsija ja leipomoyrittäjä Teemu Aura. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana olevalle Suomen Joutsenella, Teemu löytyy laivan köökistä ja salongin puolella vieraita hurmaa ranskalainen Luc Jalenques Advinilta.
Suomen Joutsenen Voillà! -menu
pe 21.10. klo 18:30 LOPPUUNVARATTU
la 22.10. klo 17:00 LOPPUUNVARATTU
la 22.10. klo 19:30
80€
Silakka boquerones ja Marcona-mantelia
Tartar kotimaisesta Hereford-naudan paistista, luuydin majoneesia
Benella-siikaa, simpukkamajoneesia ja pikkelöityä omenaa
Paahdettua selleriä ja cashew-pähkinää
Tryffelirisotto
Kevyesti savustettua sorsanrintaa, kvittenipyreetä ja tummaa tattikastiketta
Vadelmasouffle ja vaniljajäätelöä
Petit fours
Göran brunssimenu
la 22.10. ja su 23.10. klo 12–16
41€
Alkuruokia:
Silakka boquerones ja paahdettua mantelia
Paahdettua kurpitsaa ja auringonkukansiemenpestoa
Paahtopaistia, piparjuurta ja pikkelöityjä kyssäkaalta
Sienipiirakka
Haudutettua benella-kirjolohta ja kirvelimajoneesia
Sadonkorjuusalaattia kauden kasviksista ja caesar-kastiketta
Paahdettua punajuurta ja vihreää misoa
Perunamunakas
Lautaselta:
Kevyesti savustettua benella-siikaa, haudutettua pinaattia uppomunaa, ruohosipulihollandaisea ja vohvelia
tai
Paahdettua rypsiporsaan kylkeä, pikkelöityä kaalia ja omenalla maustettua punaviinikastiketta
Jälkiruokabuffet:
Omenapaistos ja creme chantilly
Mantelikakku
Suklaabrownie
Varaa pöytä Göraniin tästä
Varaa pöytä Suomen Joutsenelle tästä tai numerosta p. 020 741 7333
Ravintola Panini
Riccardo Soldati
Paninin italialaiseen illalliseen tuo oman versionsa “La cucina Italianaa” Milanossa kasvanut Chef Rotisseur & Sommelier Riccardo Soldati. Menussa voi aistia Milanoa ja rakkautta raaka-aineita kohtaan. Italialainen illallinen tarjoillaan pöytäseurueen kesken jaettavina annoksina.
Italialainen Voillà!-illallinen
pe 21.10. ja la 22.10.
45€/ hlö (4–11 -vuotiaat puoleen hintaan)
ANTIPASTI
Piccola Parmigiana
Parmesaania, munakoisokaviaaria ja sitruunaa
Mozzarella & Romesco
Friteerattua Mozzarella di Bufalaa ja romesco-kastiketta
Radicchi & Uvetta
Punaista sikurisalaattia ja rusinaa
Cipolline in Agrodolce
Makean happamia sipuleita
Salmone & Finocchio
Kevyesti savustettua lohicarpacciota & fenkolia
Culatello di Zibello
Kypsytettyä suolattua kinkkua, valkosipulicrostini ja silakkaa“anjovis”
Salami Cacciatore
Metsästäjän salamia
Pizza & Pesto rosso
Pizza-leipänen ja punaista pestoa
PRIMI
Risotto alla Zucca +7€
Kurpitsarisottoa parmesaanikiekossa viimeisteltynä
SECONDI
Cotoletta alla Milanese
Vasikkaa paneroituna, rucolaa ja tomaattia
tai
Polenta e Zola
Polentakakkua, sulatettua Gorgonzola-juustoa, pinaattia, tryffeliä ja parmesaania
DOLCI
Limoncello & Prosecco
Limoncello-sorbettia ja tuoreita marjoja viimeisteltynä Proseccolla
Cappucino & Piccoli Dolcetti +7€
Kahvia ja pienet makeat
Varaa pöytä Paniniin
Tiirikkala
Pasi Kuronen ja Kristiina Pavén
Kurosen veljesten Sami ja Pasi Kurosen Junnut leipoo -kirjan mukaan rakennettu herkkubuffa on tarjolla lauantaina Tiirikkalassa. Pasi ja Voiveljet leipomon Kristiina Pavén ovat paikan päällä kertomassa parhaimmat leipomisvinkit.
Pasi Kuronen saapuu leipurimestari Kristiina Pavénin vieraaksi Voiveljien omaan leipomoon loihtimaan herkkuja Junnut leipoo -kirjan hengessä. Myynnissä myös Samin ja Pasin signeeraamia kirjoja sekä Heirolin leivontarvikkeita.
HERKKUBUFFA:
Omena-Britakakku (L,G)
Hyydytetty mustikkajuustokakku (L,G)
Juustokakku (New york cheesecake) (L,G)
Vadelmamoussekakku (L)
Mansikkatäytekakku (L,G)
Jälkiruokapizza (VL)
Lakritsi-valkosuklaabrownie (VL)
Herrasväen keksit (L)
Suklaakeksit (L)
Kauralastut (L)
Tiirikkalassa la 22.10. klo 13:00
14,90€ / aikuiset
7,50€ / lapset 4-11v.
Varaukset: info@tiirikkala.fi / 020 7417 337
Anniskelukahvila Tiirikkala
Alina Laaksonen
Tiirikkala muuntautuu vuoden 2022 Itämeri-teemaan sopivasti iltaisin merimieskapakaksi, jossa juomalaulut raikaa ja tunnelmaa nostattaa aina yhtä janoinen yhtye Relax Corner. Suuntaa siis Voillà!-viikonloppuna hörpyille, ennen tai jälkeen dinnerin. Kapakan ohjat ottaa haltuun cocktailien ja mocktailien maailmanmestari Alina Laaksonen.
Varaa pöytä Tiirikkalan Merimieskapakkaan
Ravintola Grädda
Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff
Gräddaan rantautuu Ravintola Sekelin pitkän linjan huippuammattilaiset Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff. Heidän menunsa vie upealle aikamatkalle 1920-luvulle ja tarjolla on turkulaisen herkkusuun Axel Wiklundin 57-vuotispäivien juhlamenu marraskuulta 1929, vuoden 2022 twistillä. Lisäksi Gräddassa pääsee tutustumaan O.P. Andersonin akvaviitteihin, joita edustaa Jonas Odland.
Filip ja Linda ovat hakeneet inspiraationsa vanhoista menuista ja löysivät pävällismenun joka on ollut tarjolla Turussa, Wiklundilla 17.11.1929. Varsinaisia reseptejä kyseisestä illallisesta ei enää löydy mistään, joten heillä on ollut mahdollisuus tehdä oma tulkintansa valmistusmenetelmistä ja raaka-aineista. Menut kirjoitettiin sata vuotta sitten hyvin lyhyesti, joten myös Filip ja Linda kirjoittivat menut pilkulleen samalla tavalla kirjoitusvirheineen. Gräddassa he tulevat tarjoamaan huikean Voillà!-illallisen, joka pohjautuu satavuotta vanhaan suomalaiseen ruokakulttuuriin.
Gräddan Voillà!-lounasmenu
la 22.10. klo 13–16:30
50€
Lounas 19.11.1929 tyyliin
(Oy Wiklund Ab)
Voileipiä
Klassista voilepätarjoilua
Keittoa Dubarry
Kermaista kukkakaalikeittoa ja tryffeliä
Lampaanpaist. vihanneksia
Karitsan paahtopaistia, uunijuureksia ja perunapyrettä
Kylmä Sitroonavanukasta
Sitruuna ”Possettia”, sitrussalaattia ja Cointreauta
Gräddan Voillà!-menu
la 22.10. klo 18–24
70€
Päivällinen 19.11.1929 tyyliin
(Oy Wiklund Ab)
Voileipiä
Klassista voilepätarjoilua
Lihalientä Julienne
Lämmintä häränhäntälientä ja vihanneksia
Keittoa Dubarry
Kermaista kukkakaalikeittoa ja tryffeliä
Keit. Kuhaa Hollandaisekast.
Ruskistetussa voissa haudutettua kuhaa ja hollandaisekastiketta
Lampaanpaist. vihanneksia
Karitsan paahtopaistia, uunijuureksia ja perunapyrettä
Kylmä Sitroonavanukasta
Sitruuna ”Possettia”, sitrussalaattia ja Cointreauta
Voillà!-ruokatapahtuma Turussa 21.–23.10.2022