Ruokatapahtuma Voillà 2021 - VoiVeljet

Palkittu Voillà!–ruokatapahtuma rantautuu jälleen Turun jokirantaan 22.–24.10.2021

Jo viidennen kerran järjestettävä Voiveljien palkittu ruokatapahtuma Voillà! elävöittää Turun ravintolamaailmaa jälleen lokakuun lopussa. Tänä vuonna teemana on terävä läpileikkaus suomen uskomattoman hienosta ruokatarjonnasta aina pohjoisesta etelään, ja luvassa on taas ainutlaatuisia makuja eri puolilla kaupunkia.

Vuoden 2021 Voillà kerää Turkuun kotimaan parhaat maut ja Suomen eturivin ravintolaosaajat. Yhden viikonlopun aikana on poikkeuksellisen hieno mahdollisuus tutustua perinteisiin ja moderneihin saariston makuihin, nauttia Lapin puhtaista raaka-aineista ja äärimmilleen hiotuista urbaaneista makuelämyksistä. Jokaiseen kukkaroon sopivasta tarjonnasta löytyy kaikille mieluinen vaihtoehto rennosta brunssista aina fine dining -illalliseen.

Mukana tapahtumaa luomassa ovat kaikki kuusi omanlaistaan ravintolaa eri puolilla kaupunkia: jokisatamasta löytyvä Göran, kaupungin kauneimmalla paikalla sijaitsevat E. Ekblom ja Smör, Anniskelukahvila Tiirikkala, italialaishenkinen Panini sekä keväällä avattu Aurajoen yläjuoksulla sijaitseva Grädda.


Smör

Läntinen Rantakatu 3, 20100 Turku
Pe 22.10. klo 16-00
La 23.10. klo 16-00

Suomen Kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Katja Tuomainen saapuu vierailevaksi keittiömestariksi ravintola Smöriin. Intohimoisena ammattilaisena Katja kunnnioittaa erityisesti raaka-aineita ja niiden monimuotoista käyttöä. Voillàssa Katja tuo esille kansainvälisten kilpailuiden merkityksen suomalaiselle gastronomialle ja Suomen matkailulle. 

KATJA TUOMAINEN
Menu 89 €

Retikkaa ja kukkakaalia
Kirjolohitartar
Sipulia ja kotimaista possua

Paahdettua ankanrintaa, juuriselleriä ja spelttiä
Hiillostettua siikaa, kyssäkaalia ja kuningasrapua 
Metsärannan peuraa kahdella tapaa, myskikurpitsaa ja kotimaisia sieniä

Puolukkaa ja suklaata
Omenaa ja Malmgårdin kauraa 
Petit four

Varaa pöytä Smöriin tästä

✖️

E. Ekblom

Läntinen Rantakatu 3, 20100 Turku
Pe 22.10. klo 16-00
La 23.10. klo 14-00

Rovaniemellä syntynyt Jaakko Impiö aloitti työskentelyn ammattikeittiössä jo 15-vuotiaana ja on urallaan työskennellyt muun muassa kolmen Michelin-tähden ravintolassa, Mirazurissa, Ranskan Rivieralla, joka on valittu maailman parhaaksi ravintolaksi. Voillàssa Jaakko luo menun E. Ekblomiin synnyinseutunsa puhtaista raaka-aineista ranskalaisella vivahteella.  

JAAKKO IMPIÖ
Menu 58 €

Pohjolan Bouillabaisse
Tattarigalette, metsäsieniä & tryffeliä
Poroa, Lapin puikulaa, sipulia & Sauce bordelaise
Lakkaa & kauraa

Varaa pöytä E. Ekblomiin tästä

✖️

Panini

Linnankatu 3, 20100 Turku
Pe 22.10. klo 16:30-21:30
La 23.10. klo 12-21:30

Kaksikymmentä vuotta keittiömestarina toiminut Mikko Lahtinen on luotsannut maineikasta porvoolaista SicaPelleä ja on ollut rakentamassa Hotelli Punkaharjun ruokatuotetta. Näiden vuosien saatossa Mikon keittiö on matkustanut maailmalla Milanoa myöten ja on palkittu muun muassa merkittävänä ruokamatkailutekona. Voillássa Mikko tuo oman näkemyksensä Paniniin italialaisesta illallisesta.

MIKKO LAHTINEN
Italialainen illallinen 42€

Punajuurta, vuohenjuustoa ja lakritsijuuricrumble
Benella-kirjolohta, kyssäkaalia ja tyrni-piimäkastiketta
Ruusukaalia, puikulaperunaa ja ruskea voi emulsio
Sikurirouskulientä, metsäsieniravioleja, keltuaista ja grillattua öljyä
Kaartilan mallaspossun kylkeä, myskikurpitsaa, omenaa ja neilikkakastiketta
Herkkutatti-tiramisu

Varaa pöytä Paniniin tästä

✖️

Göran

Linnankatu 72, 20100 Turku
La 23.10. klo 12–16
Su 24.10. klo 12-16

Ravintola Göraniin saapuva Tom Hildén on Turun saaristossa tuttu näky. Sydämellisellä monitaiturilla tekemistä ja projekteja riittää. Tom pyörittää muun muassa kesäravintoloita Gullgronassa ja Nauvon Kirjaisissa. Taitavan kokin tekemisestä ja olemuksesta välittyy ilo, aitous ja ihmisläheisyys. Tom tarjoilee Voillá-menussaan perinteisempiä saariston makuja rautaisella kokemuksella.

Alkuruokapöydästä
Marinoituja kurkkuja
Katajanmarjasilakkaa
Sinappisilakkaa
Silakanmäti moussea
Gubbröraa
Marinoitua paistettua silakkaa
Saariston Ginillä maustettua graavia benella-kirjolohta
Kylmäsavustettua silakkaa
Tomin savustamaa Benella-kirjolohta
Suppilovahveropiirasta
Savulammastartaria
Keitettyä tilliperunaa
Saaristolaisleipää & sopivasti voita
Raikkaita salaatteja

Lautasella
Paistettua benella- siikaa, maa-artisokkaperunamuusia ja ruohosipuli-voi kastiketta
tai
Luomu karitsanpaistia , hunajajuureksia ja tummaa karpalokastiketta

Jälkiruokapöydästä
Omena-kaura paistosta
Mustikkapiirasta
Vaniljakastiketta
Raparperi-Crème brûlée
Tyrnipannacottaa

Varaa pöytä Göraniin tästä

✖️

Grädda

Piispankatu 15, 20100 Turku
La 23.10. lounas klo 12-15, illallinen klo 16–21

Tukholmassa Michelin-ravintolassa työskennellyt William Hellgren saapuu Gräddaan Turunmaan saaristosta, Korppoosta. Williamin ruoanlaitto on moniulotteista taidetta: visuaalisuutta ja ajatuksia annoksen taustalla. Erilaisia rakenteiden ja makujen yhdistelmiä on tarjoilla myös Williamin modernissa saaristomenussa, joka on saanut vaikutteita ympäri maailmaa.

WILLIAM HELLGREN
3 ruokalajin lounas 39 €
4 ruokalajin illallinen 49 €

Lounas
Hapanjuurivohveli, kermaista savoynkaalia ja sitruunaa
Haudutettua benella- kirjolohta, savustettua mätiä, rakkolevä-dashigeeliä ja tyrni beurre blanc
Mustikkaa, vuohenjuustoa ja hunajaa

Illallinen
Chawanmushi, perunaa ja tryffeliä
Hapanjuurivohveli, kermaista savoynkaalia ja sitruunaa
Haudutettua benella- kirjolohta, savustettua mätiä, rakkolevä-dashigeeliä ja tyrni beurre blanc
Mustikkaa, vuohenjuustoa ja hunaja

Varaa pöytä Gräddaan tästä

✖️

Tiirikkala

Linnankatu 3, 20100 Turku
Pe 22.10. klo 12-24
La 23.10. klo 12-24

JASU SOHLBERG
Tiirikkalan salakapakassa “tiskin alta” Charivarin viinejä tarjoilee ja maistattaa viiniasiantuntija Jasu Sohlberg. Intohimo gastronomiaa kohtaan virtaa Jasun suonissa. Hän tuli osaksi Carsinin tiimiä vuonna 2015 liityttyään sadonkorjuuporukkaan. ”Rakastan viiniä ja ruokaa, ja olen luonteeltani sosiaalinen ihminen. Haluan jakaa laadukkaiden viinien ilosanomaa eteenpäin.” Viinit on valmistanut suomalainen viinintekijä Nea Berglund, joka pyörittää Bordeaux’ssa perhetilaansa Chateau Carsinia.

Perjantaina ja lauantaina jazzia klo 21 alkaen ja Carsin & Friends -viinejä.

TASTINGIT
Lauantaina 23.10. klo 15 ja klo 18. Hinta 40 € / hlö. Tastingin kesto n. 1,5 – 2h
Varaa paikkasi tastingiin osoitteesta info@tiirikkala.fi

Tasting menu  

Cadillac & luomutonic  
Suolaisen makea appelsiinikeksi  

Charivari Le Fruit Défendu 2019
Sinisimpukkaa ja Benella-kirjolohta

Charivari L’Amour Fragile 2018
Maa-artisokkaa, metsäsieniä ja siianmätiä 

Charivari La Rose Sauvage 2020
Maissitortillaa ja karitsan savutartar 

Charivari L’Aventure Nocturne 2018
Selleriä, poroa ja tryffeliä 

Chateau Carsin Cadillac 2011
Roquefort-juustoa, valkosuklaata ja päärynää 

Kasvisvaihtoehto 

Cadillac & luomutonic  
Suolaisen makea appelsiinikeksi 

Charivari Le Fruit Défendu 2019
Kuningasosteria ja porkkalaa 

Charivari L’Amour Fragile 2018
Maa-artisokkaa, metsäsieniä ja kaviarttia

Charivari La Rose Sauvage 2020
Maissitortillaa ja savumunakoisotartar

Charivari L’Aventure Nocturne 2018
Selleriä, confattua punajuurta ja tryffeliä

Chateau Carsin Cadillac 2011 
Roquefort-juustoa, valkosuklaata ja päärynää

Varaa pöytä Tiirikkalaan tästä


Voillà!-ruokatapahtuma Voiveljet-ravintoloissa perjantaista sunnuntaihin 22.–24.10.2021


LISÄTIEDOT:

Jarno Seppä
keittiöpäällikkö | Voiveljet
jarno.seppa@voiveljet.fi
040 761 4666

Sini Hallisto
markkinointipäällikkö | Voiveljet
sini.hallisto@voiveljet.fi
040 735 4358


VoiVeljet Oy yhteistyössä Turun kaupunki, Vingruppen, Heinon Tukku, HKScan, Benella ja Kalatukku E. Eriksson.