28 / 09 / 2022

Voillà!-ruokatapahtuma 2022

Palkittu ruokatapahtuma Voillà rantautuu Turun jokirantaan jälleen 21.–23.10.2022

 

Jo kuudennen kerran järjestettävä VoiVeljien palkittu ruokatapahtuma Voillà! elävöittää Turun ravintolamaailmaa jälleen lokakuun lopussa, ja luvassa on taas ainutlaatuisia makuja eri puolilla kaupunkia. Jokaiseen kukkaroon sopivasta tarjonnasta löytyy kaikille mieluinen vaihtoehto rennosta brunssista aina fine dining -illalliseen.

Yhden viikonlopun aikana ravintoloissa vierailee keittiömestari, joka kokkaa oman twistinsä tuttujen suosikki­ravintoloiden konseptiin sopivaksi. Tänä vuonna pääsee kokemaan myös uudenlaisia aistinautintoja, kun 120-vuotta täyttäneellä Suomen Joutsenella järjestetään Voillà-viikonloppuna illalliskattaus Kapteenin salongissa.

Voillà!-ruokatapahtuman teemana on vuonna 2022 Itämeri, jonka rannoilta vierailevat keittiömestarimme saapuvat Turkuun. Teema näkyy menuissa ja lautasilla, mutta samaan aikaan teemalla on syvempikin merkitys: lahjoitamme jokaisesta myydystä menusta yhden (1) euron Itämeren suojeluun Pidä Saaristo Siistinä ry:lle.

Mukana tapahtumaa luomassa ovat kaikki kuusi omanlaistaan ravintolaa eri puolilla kaupunkia. Jokisatamasta löytyvä Göran, kaupungin kauneimmalla paikalla sijaitsevat E. Ekblom ja Smör, Anniskelukahvila Tiirikkala, italialaishenkinen Panini sekä Aurajoen yläjuoksulla sijaitseva Grädda.

 


 

RAVINTOLA SMÖR

Sebastian Gibrand

Keittiömestari Sebastian Gibrand saapuu Smörin vieraaksi Tukholmasta. Sebastian on vuoden 2019 Bocuse d’Or hopeamitalisti ja hän on toiminut Ruotsin kokkimaajoukkueen kapteenina ja vastannut myös vuoden 2019 Nobel price dinneristä.

Voillà!-menu 120€

Hapanjuurta ja ”silakka-boqueroneja”
Kaviaaria, leipää ja hapankermaa

Kampasimpukkatartar, sinisimpukkaa ja marinoitua kurkkua
Rapeaa tattaria, karitsaa ja savuemulsiota

Haudutettua Benella-siikaa, ”grillattua” kesäkurpitsaa ja männynkerkkää
Benella-kirjolohta ja ”ruotsalaista currya”

Fenkolijäätä, sitruunasorbettia ja verbenaa
Karamellisoitua omenaa ja vaniljaa

Varaa pöytä Smöriin tästä

 

Ravintola Ekblom

Andrei Babõnin

Ekblomin ottavat haltuun virolainen Andrei Babõnin, joka on työskennellyt keittiömestarina muun muassa White Guidessa korkealle rankatussa Rannahotellissa sekä salin puolella cocktail-maailmanmestari Markus Sillanpää. Menussaan Andrei tuo vahvoja lapsuuden makumuistoja Virosta tähän päivään.

Andrei Babõnin Voillà!-menu 58€

Silakkaa, pikkelöityä punasipulia, smetanaa ja mustaa leipää
Benella-kirjolohta, harissaa, kurkkua, omenaa ja Gim-Bugak sipsejä
Nautatartaria, sinappi-aiolia, tryffelijuustoa ja ankanrasvalla grillattua leipää
Haudutettua kuhaa, kukkakaalia, chorizoa ja Bisque-kastiketta
Pavlova, paahdettua valkosuklaata ja tyrnisorbettia

Varaa pöytä Ekblomiin tästä

 

Ravintola Grädda

Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff

Gräddaan rantautuu Ravintola Sekelin pitkän linjan huippuammattilaiset Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff. Heidän menunsa vie aikamatkalle 1920-luvulle. Gräddassa myös paikalla Jonas Odland edustamassa O.P. Andersonin akvaviittia.

Voillà!-lounasmenu 50€

Päivällinen 19.11.1929
(Oy Wiklund Ab)

Voileipiä
Keittoa Dubarry
Lampaanpaist. vihanneksia
Kylmä Sitroonavanukasta

Voillà!-menu 70€

Päivällinen 19.11.1929
(Oy Wiklund Ab)

Voileipiä
Lihalientä Julienne
Keittoa Dubarry
Keit. Kuhaa Hollandaisekast.
Lampaanpaist. vihanneksia
Kylmä Sitroonavanukasta

Varaa pöytä Gräddaan tästä

 

Ravintola Göran ja Suomen Joutsen

Teemu Aura

Göranin ja Suomen Joutsenen menuista vastaa huippukeittiömestari, ravintoloitsija ja leipomoyrittäjä Teemu Aura. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana olevalle Suomen Joutsenella, Teemu löytyy laivan köökistä ja salongin puolella vieraita hurmaa ranskalainen Luc Jalenques Advinilta.

SUOMEN JOUTSEN -menu 80€

Silakka boquerones ja Marcona-mantelia
Tartar kotimaisesta Hereford-naudan paistista, luuydin majoneesia
Benella-siikaa, simpukkamajoneesia ja pikkelöityä omenaa
Paahdettua selleriä ja cashew-pähkinää
Tryffelirisotto
Kevyesti savustettua sorsanrintaa, kvittenipyreetä ja tummaa tattikastiketta
Vadelmasouffle ja vaniljajäätelöä
Petit fours

Varaa pöytä Göraniin tästä
Varaa pöytä Suomen Joutsenelle tästä

 

Ravintola Panini

Riccardo Soldati

Paninin italialaiseen illalliseen Milanossa kasvanut Chef de Rotisseur & Sommelier Riccardo Soldati tuo oman versionsa “La cucina Italianaa”. Menussa voi aistia Milanoa ja rakkautta raaka-aineita kohtaan.

Italialainen illallinen 45€

ANTIPASTI
Piccola Parmigiana
Mozzarella & Romesco
Radicchi & UveCipolline in Agrodolce
Salmone & Finocchio
Culatello di Zibello
Salami Cacciatore
Pizza & Pesto rosso

PRIMI
Risotto alla Zucca

SECONDI
Cotoletta alla Milanese tai Polenta e Zola

DOLCI
Limoncello & Prosecco

Varaa pöytä Paniniin

 

Anniskelukahvila Tiirikkala

Alina Laaksonen

Tiirikkala muuntuu Voillàn ajaksi iltaisin merimieskapakaksi, jossa juomalaulutkin raikaa. Kapakan ohjat ottaa haltuun cocktailien ja mocktailien maailmanmestari.

Varaa pöytä Tiirikkalan Merimieskapakkaan

 

Tiirikkala

Pasi Kuronen ja Kristiina Pavén

Kurosen veljesten Sami ja Pasi Kurosen, Junnut leipoo -kirjan mukaan rakennettu kakkubuffa on tarjolla lauantaina Tiirikkalassa. Pasi ja Voiveljet leipomon Kristiina Pavén ovat paikan päällä kertomassa parhaimmat leipomisvinkit. Tilaisuus on päivällä.

14,90€ / aikuiset
7,50€ / lapset 4-11v.

Tiirikkalassa klo 13:00
Varaa pöytä tästä

« Takaisin